Magyar Közélet, Pilvax Primőr

A legszigorúbb közbeszerzési törvény

|

Európa legszigorúbb közbeszerzési szabályozásának nevezte a magyar közbeszerzési törvényt Orbán Viktor miniszterelnök. Ez a nevezetes eset hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában történt meg.

Magyarországon a közbeszerzések nyilvánosak, a cégek tulajdonosait fel kell tárni, mindenki láthatja, ki indult és ki nyert a közbeszerzéseken. Mondta a kormányfő az LMP frakcióvezetője Schiffer András kérdésére. Az ellenzéki képviselő elmondta, hogy bekerült az új közbeszerzési törvénybe, hogy az állami vezetők hozzátartozói a továbbiakban nem pályázhatnak közbeszerzéseken.  kozbeszerzes

Ez a törvény élt talán másfél hónapot, de a múlt héten ezt a kört sunyin szűkítették a közös háztartásban élő hozzátartozókra mondta az LMP frakcióvezetője. A kormányfőtől azt kérdezte, kezdeményez-e szigorúbb összeférhetetlenségi előírásokat a politikai vezetők, pályázati döntéshozók esetében?

A miniszterelnök válaszában azt mondta: a hatályos közbeszerzési törvény a legszigorúbb Európában, szigorúbb, mint bármely korábbi hazai közbeszerzési törvény, és szigorúbb, mert szélesebb körre, több állami vezetőre terjed ki, mint bármikor korábban.

Orbán Viktor szerint a mostani közbeszerzési szabályozási rendszer betartható és életszerű, mert azt mondja ki, hogy az ember azokért tartozik felelősséggel, akikkel egy háztartásban él. Az egy háztartásban élő családtagok köre egyértelmű, így világos, miként kell betartani a jogszabályt.

Igaza van a miniszterelnöknek! A közbeszerzés az valóban szigorú. Szigorúan csak a Fideszes holdudvar nyer meg mindet. Az is igaz, hogy hazánkban a legtisztább a közbeszerzés! Már a kiírásakor teljesen tiszta, hogy ki fogja nyerni.

 

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE