Kiemelt, Pécsi hírek

Egy út Patacson, ami már nem vezet sehova

|

Micsoda tévedésben voltunk. 20 évig használtuk rendeltetésellenesen. Mert mi útnak hittük. A leégett és később lebontott Zámbó féle ház mellett, és a gyógyszertári épület tömb között elterülő tereptárgy első látásra útnak tetsző volt. Igaz, nem jó 20160319_071332minőségű, csak betonelemekből öszetákolt, girbe, gurba, gödrös, de közlekedtünk rajta. Autókkal. Péntek reggel még lehajtottam rajta, és délután már nem tudtam azon hazajutni. Mert körbekerítették, mint az oroszok Paulust. Építési terület. Társasház fog kinőni az út helyén. Még az uránbánya alakította ki, igaz, felvonulási útnak az akkor kezdődő újpatacsi lakótelep építésekor. A belső utcában (Hurok) lakóknak azért még van két menekülési útja, a Homokkő és az Újfasor felé, de mi lesz, ha azokról is kiderül, hogy nem is utak (utcák) hanem majd beépítik. Helikopterrel fogjuk megközelíteni a házunkat? Olyannyira útnak nézte mindenki, hogy közlekedési tábla is volt a végén. Meg az is, hogy pihenő övezet. Akik a táblákat kirakták, azok is útnak gondolták. Mert egy építési telek határára nem raknak közlekedési táblákat. Lemaradtunk valamiről? Vagy tényleg ez eredetileg is magántulajdon volt? Vagy a húsz év alatt történt változás? Lehet, hogy tényleg a Zámbó félek telekhez tartozott mindig is? Valaha ott 20160319_071342volt a betonüzem, régi patacsiak még emlékezhetnek rá. De akkor miért nem kerítették már korábban be? A lebontott épület telke körül volt kerítés, mindenki azt hitte, ott a telek határa. Ezek szerint még sem? (Igaz, a kosárlabda pálya is a Zámbóé volt, gyakran lekergette a fiamékat, amikor ott fociztak, sőt, egyszer hatalmas kövekkel is telerakta, hogy a gyerekek ne használhassák.) Sok, sok kérdés. Illetve csak egy. Az ingatlan-nyilvántartás szerint mi a terület bejegyzése. Ha valóban magántulajdon, akkor megköszönhetjük, hogy eddig útként használhattuk. Ha viszont útként volt korábban bejegyezve és később történt valami, és magánkézbe került, akkor már érdekesebb a kérdés. Mert az önkormányzati utak forgalomképtelen vagyonnak minősülnek. Természetesen et is ki lehet játszani, csak ismét kérdés, ez történt-e?

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Doki

  A magánterületet pedig el lehet birtokolni 15 év után. de ez csak egy apró jogászi gondolat volt, én biztos nem kezdek elbirtoklási perbe.

  ↑ LinkVálasz
 2. NÉVTELEN

  Elbirtoklás gondolatába???? Szóltak a tulajdonosnak is??? Ő bele menne ebbe a zagyvaságba? Úgy látszik itt csak analfabéták laknak. MAGÁNterület.Azt hiszem ebbe a szóban minden benne van!!!

  ↑ LinkVálasz
 3. Doki

  Kedves barátom. Ha vette volna a fáradságot, hogy elolvassa a második cikkemet, akkor nem kellett volna semmit írnia. Ott ugyanis megírtam, és feltettem a térképmásolatot is, hogy valóban nem volt ez soha közút, Azért én belemennék egy elbirtoklás gondolatba. Érdekes lenne.

  ↑ LinkVálasz
 4. PERSIL

  Tisztelt Blog író!
  Az ingatlan nyilvántartása szerint MAGÁN terület.Mindig is az volt.Ha utána néztek volna a föld hivatalnál,vagy a városrendezési tervnél, látta volna hogy az építési terület.Követi a zárt utca front szabályait. Azért mert a terület nem volt évekig elkerítve és jártak rajta, az nem azt jelenti,hogy senki földje.És igen meglehet köszönni a tulajdonosnak,hogy eddig járhattak rajta és megengedte az ingyen parkolást.Minden a jogszabályoknak megfelelően történt.Helikopterre nem lesz szüksége senkinek,mert az utcákat,ingatlanokat, meglehet probléma mentesen közelíteni,

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE