Kiemelt, Pécsi hírek

Csányi Sándor “Pécsromboló” a megye díszpolgára

|

Baranya megye díszpolgára lett Csányi Sándor OTP vezér. Kétséges számomra azonban, hogy Csányi oly sokat tett volna Baranyáért, hogy ilyen kitüntető címet megérdemel. Kétséges már csak azért is, mert a megye székhelyén, Pécsett kapta e címet, Pécs, pedig ha emlékezetem nem csal, sok jót nem köszönhet Csányi baranyai befektetéseinek. Mondjuk semmit, még inkább: csak kárt. A MIZO leépítésével, a pécsi földről történő eltüntetésével biztos. (Sellye sem lehetett boldog, amikor bezárta a sajtüzemet Csányi 2004-ben). A pécsi részleg 2005-ös bezárásakor a Dél-dunántúli kamara így nyilatkozott: „A MIZo megszűnése

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

nem csak Pécs városát, de az egész déli régiót is érzékenyen érintette. A Dél-dunántúli kamara felmérései szerint a még tíz évvel a gazdaság területén élenjáró Baranya, ezzel sereghajtóvá vált.”

Majd jött a pécsi húsüzem eltüntetése. A pécsi lobbi nem volt képes Moháccsal szemben olyan pozíciót fogni, hogy Csányi itt építsen hatalmas vágóhidat. Ennyit Páva erejéről. Csányi baranyai érdekeltségei, beruházásai (mert gondolom ezekért kapta kitüntető címét) egy tőkés gazdasági erejének növelését szolgálta inkább, nem annyira a megye fejlesztését. Olcsón megszerezhető földek, nagy munkanélküliség miatt olcsó munkaerő, a horvátok közelsége, mind ideális terep volt Csányinak. Mikor arról beszélünk, mennyi munkahelyet teremt ezzel az OTP vezér, azért ne higgyünk annyira a beharangozásoknak. Csányi a legkorszerűbb technológiát alkalmazza mindenhol, ami azért jelentősen csökkenti az emberi munkaerő szükségletet. Ezért nem vagyok én biztos a beharangozott, kampányszerű nagy munkahelyteremtésben. (Talán még emlékeztek, nem volt olyan régen, amikor a szövőgépeket törték szét). Csányi a saját gazdasági birodalmát építgeti, saját zarvamilliárdjait növelgeti, miért is érdemel ő ezért díszpolgári címet? Gyanítom az iparűzési adójából sem Pécs profitál. Ja, igaz, nem Pécs díszpolgára lett Csányi, de hát a megyének mégis csak Pécs a székhelye. Innen rabolt sokat Csányi, itt tett tönkre két iparágat is. Igaz, mindkét gyülekezetet Fidesz pásztor vezeti, és a nyáj összetart, mert sok pulikutya terelgeti őket.

Csányi Sándor a megye gazdasági életének fellendítését elősegítő tevékenységének és aktív társadalmi, jótékonysági szerepvállalásának elismeréseként kapta meg a megyei díszpolgári címet. Baranyában több vállalkozás fűződik Csányi Sándor nevéhez, köztük a Bonafarm-csoporthoz tartozó Bóly Zrt. és a villányi Csányi Pincészet Zrt. Mi, pécsi tükék szívesebben látnánk még mindig a tejeszacskó csomagolásán a pécsi feliratot.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. VERITAS

  Úz György bejegyzésére: Mindenféle adományra, akkor is ha szívből jött, akkor is ha nem—- a-dó-jó-vá-í-rás adatik- az állam részéről. Ez, amit Ön írt Kedves Úz György , csak egy kis morzsa. Mor-zsács-KA! A-tom- mor-zsács-KA. Sőt az atom mor-zsács-ká-nak az a-tom-mor-zsács-ká-ja! Járt Ön Pécsvárad, Mohács környékén? Látta az egybe szántott hatalmas földterületeket, amelyeken egyetlen épkézláb embert napokig hetekig nem látni, csak néha egy-egy nagy erejű erőgépet, ami egy nap alatt elvégez annyit, amennyit x ember elvégezne? Hol sárga az egész hatalmas terület, hol zöld, a falvak lakói már nem gyönyörködnek a színekben.Nekik már annyi! Hallott Ön arról hogy a feloszlatott , munkát adó tsz, áll.-i gazdaságok volt munkásait a földesúr konzervgyárral, szerszámgyárral, vagy másféle ilyen nyalánksággal kóstoltatta volna meg a magára maradt falvak lakóit?Csak bátran, ne fogja vissza magát, sorolja, ki hova jár dolgozni?!Mohács, Pécsvárad. Slusszpassz!Ha nincs autód, vagy nem tudsz betársulni valakihez, akkor körül nézheted magad! Mert vonat nincs, busz ritka, eladó ház viszont bőviben! Viszont az asszonyok fürgék, mint a gyík! Bajorország bővelkedik cselédekben, aki kicsit kotyog svábul, mehet két heti váltással németbe! Ez ám az úri passzió itt nálunk! Két heti munka, két heti szórakozás! De aki nem tud menni, mit csinál az öt szobájában, amiből csak egyet mer fűteni, és alig várja, hogy valakihez elmenjen névnapot köszönteni, hogy a halottak napi lopott síri virággal köszöntse a névnapost , és végre egyen egy jó kis töltött káposztát! Nagyon szépek ezek a képek, amit itt tündökölnek, és boldogan mosolyognak rajta a mi képünkbe, de ez a nagy semmi ez egy nagy nulla! Mondhatnám kettő is! Mert láttam ilyen hasonló műintézményt a Király utcában, Széchenyi-téren is, be is mentem kiváncsiságból, hogy feltérképezzem e csodálatos tevékenységet ,amely úgy előrerugdalja az ifjú nemzedék agyfunkcióit, hogy egész Albánia alatt találjuk magunkat! A felzárkóztatást jobb, ha szakemberekre bízzák, és az intézményeket támogatják. Amit a képeken látok, átmeneti tanerők egyen- pólóba öltöztetett, bújtatott munka nélküliek közmunkáztatása. Akkor is ha ezt kikérik maguknak! Oda a pénzt az iskoláknak, és akkor nem lesz faltól-falig padsor, lesz tornaterem, meg szakkörök!!!!!-amit nyugodtan fizethet Csányi Úr, nem fognak megsértődni az iskolák! Ha már idáig eljutottam: akkor lehet plecsnit adni annak, aki megérdemli, és persze az adja át, aki méltó is erre!

  ↑ LinkVálasz
 2. Lokálpatrióta

  Évek óta nem veszek Csányi-terméket! Messze kerülöm a a SOLE-MIZO termékeket, a Teleky bort, a Pick szalámit.. Az OTP-ről és a MOL-ról már nem is beszélve! Szerencsére választhatunk más hasonló esetleg jobb termékek, szolgáltatások közül!
  Ez az én “harcom” nem csak Baranya, hanem az ország egyik, ha nem a legnagyobb kizsákmányolója ellen!

  ↑ LinkVálasz
 3. Én !

  Most akkor lehet kitüntetni a PMFC volt tulajdonosát is !!

  ↑ LinkVálasz
 4. Doki

  Kedves György! Értem én is az alapítványt, ami valóban szép dolog, de mégsem munkahely. (nem annyi) Ja, és az adójából leírható még mindig, ha jól emlékszem.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE