Kiemelt, Magyar Közélet

Utcabútoron lehet majd csak reklámot elhelyezni!

|

A rendszerváltást követően olvastam sok olyan jogszabályt, melynek értelme semmi, alapvetően köze nincs a rómaiak által elképzelt és gyakorolt jogalkotáshoz, de a kormány új rendelete a reklámok közzétételéről a jövőben, na, ez minden jogalkotás csimborasszója. Ezt szerintem a hülyék egyetemén, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen külön szemináriumon oktatják. És papírt is adnak róla, hogy sikeresen elvégezte. A reklám rendelet is ilyen példaértékű, tanítani kellene, mint elrettentő példát. Viszont tény, hogy megvalósítja a kívánt hatást. Nem fog itt, a Nemzeti Elhülyülés Együttműködő Rendszerében senki sem reklámozni, akit a hatalom nem enged. Egy tollvonással kizárták a Simicska féle hirdetőreklámoszlopokat. Reklámoszlopon a jövőben csak közművelődési célú hirdetést lehet közzétenni. Lohengrint, vagy a Rolling Stonest lehet, mikrohullámú sütő már nem. Tudjátok min lehet majd hirdetni? Utcabútoron. Ostoba vagy barátom, akárcsak én, ha kerti padra, vagy szemetes kukára gondolsz. Tudod te mi az az utcabútor? Na, figyelj, a kormányrendelet definiálja. utcabútor az utasváró, a kioszk, a közművelődési célú hirdetőoszlop és egyéb információs célú berendezés. A kioszk-ot csak ismered? Na, az meg olyan építmény, amiben újságot, szendvicseket, virágot, ajándéktárgyakat és egyebeket árulnak. Így lesznek az építményekből utcabútorok. Ki volt az a marha, akinek ez eszébe jutott? Diplomát neki, még sokat. De nem ez ám a csúcs a kormányrendeletben. Itt van a szépségek szépsége, ezt olvasd: Nem minősül közterületről láthatónak az épületen, építményen belül közzétett reklám, reklámhordozó, akkor sem, ha az az épületen, építményen kívülről ténylegesen látható. Látja, nem látja, nalátja. Csili-csala bácsi gyere elő, ilyet csak te tudhatsz. Látod, de nem minősül láthatónak. Szóljatok, ha majd valaki ezt megérti, mert nem szeretnék hülyén meghalni.

És jöhet a lényeg. Mit szabad, hol szabad, mit nem szabad, hol nem szabad. Kizárólag utcabútor igénybevételével lehet reklámot közzétenni a településközpontokban, a lakóterületeken, (kisvárosi, nagyvárosi) az állatkertben, növénykertben, intézményi területen. Hirdetőoszlopon csak közművelődési célú reklám lehet. Egyáltalán nem lehet semmilyen reklámhordozó, még utcabútor sem közkertben, közparkban, temetőben (ez kioszkmondjuk érthető is) erdőben, vadasparkban, burkolt vagy fásított közparkban, köztéren. És ezek csak az állami és önkormányzati, köztulajdonban álló területek. Magánterületen egyáltalán semmilyen reklámhordozó nem lehet. Kereskedelmi, szolgáltató területen, bevásárló központokban, vásárokon, kiállításokon, sportlétesítményekben, egészségügyi épületekben stb….

Egyet azért benézett a jogalkotó, mert a köztulajdonban álló ingatlanoknál kimaradt a falusias lakóterület, (az csak a magánterületnél van említve) tehát oda minden reklámot ki lehet pakolni. Így fognak majd a falvak felértékelődni? Tele lesznek hirdetőoszlopokkal, és tódulni fog a sok városi betonlakó, hogy olyat lásson, amit máshol már nem láthat. Turisztikai nevezetesség lesz a hirdetőoszlop? Bár, ha belegondolok, nem emlékszem, hogy valaha is végig olvastam volna egy hirdetőoszlopot, bármi is volt rajta. nekem nem is fog hiányozni.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE