Patacsi Pilvax

Újpatacsi gettó

|

Tisztelt Szerkesztő Asszony! Kérjük, ha van rá mód, a postabontás rovatban szíveskedjenek megjelentetni alábbi írásunkat:2010. január 20-án a Patacs – Rácváros Egyesület kezdeményezésére lakossági fórumra került sor, a Patacs , Újfasor 29. szám alatt tervezett lakótelep ügyében. A rendezvényen részt vett Kunszt Márta képviselő asszony, a terület önkormányzati képviselője, Szécsi Zsolt Pécs Város Főépítésze és a beruházó cég képviseletében Kisfali Balázs.

A rendezvény nagyon jól sikerült, leszámítva azt, hogy képviselő asszony úgy gondolta, hogy a helyi „gitt egyletnek” elég a Rácvárosi Iskola 1/b. osztály terme is. Szerencsére az iskola gondnoka felmérte az ellentmondást a terem befogadóképessége és a megjelentek száma között, így az aulában biztosított helyet részünkre.

Gondoljuk, az is megdöbbenést okozott képviselő asszonynak, hogy a szokásos „sima” fórumok helyett itt gondolkodó és kérdező emberek álltak vele szemben. Ugyanis az értelmes és egyértelmű kérdésekre egyetlen értelmes és egyértelmű választ sem kaptunk. De ezen nem is csodálkoztunk. Tisztelet Szécsi Zsolt főépítész úrnak, aki legalább szándékot mutatott arra, hogy a levélben megfogalmazott kérdéseinket meg fogja vizsgálni és folytathatjuk (a képviselő asszony szerint már jogerősen mindent eldöntött építkezés) során felmerült anomáliák megtárgyalását.

Sajnos itt nem csak anomáliák vannak szerintünk, hanem a Pécsi Polgármesteri Hivatal építési hatósága részéről elkövetett jogsértések is elképzelhetőek. De ezt majd eldönti a bíróság. Ha valaki megnézi az ide tervezett lakóparkot, akkor megérti, hogy ez miért nem tetszik a patacsi lakosoknak. Kunszt Márta képviselő asszony azzal zárta a fórumot, hogy ő már a testületi döntéskor tudta, hogy sor fog kerülni egy ilyen fórumra. Mi csak annyit kérdezünk: ha ő a képviselőnk, miért nem akkor kezdeményezett ő egy lakossági fórumot, esetleg akkor még több eséllyel szállhattunk volna szembe ezzel a förmedvénnyel. Természetesen a Patacs-Rácváros Egyesület minden, a jog által biztosított lehetőséget megragad, hogy ez a lakótelep Patacson ne épülhessen meg.

 A Patacs- Rácváros Egyesület Elnöksége

Megjegyzés: Köszönjük a Dunántúli napló szerkesztőségének, hogy az írásunkat nem jelentette meg! A Dunántúli Napló Közéleti Napilap,  legalábbis a saját állítása, és a fejléce szerint. 500 ember problémája nem közélet.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE