Patacsi Pilvax

Magánosított hatóság

|

Elfogtunk egy levelet. Ismét a Gámánnal kapcsolatos.  Közreadjuk. A peres eljárás teljesen felesleges. A Gámán Kft ellen nem kehet nyerni. Még akkor sem ha a fekete, fehér. Egyértelmű bizonyítékaim voltak arról, hogy nem álltam ott, ahol Ők írták. Teljesen más helyszín volt a per tárgyában beadva, mint amit Ők lefotóztak. A saját fotójuk volt a bizonyíték. Magabiztosan mentem a tárgyalásra, természetesen a saját fotóimmal, helyszínrajzokkal, parkoló órák gyári számával stb. A bíró meglepő módon másfél órát győzködött arról, hogy célszerűbb lenne az egyezség, mert akkor olcsóbban megúszom. Előre megmondta hogy fog dönteni. Azt hittem nem jól hallok??! Úgyhogy valószínű nem csak a Gámán Kft-vel van a gond. A legnagyobb szemétség, hogy ehhez még partner az igazságszolgáltatás is. Nem tudom a Bíró  úr mennyi hálapénzt kapott ezért, de az az egy vigasztal hogy legalább megdolgoztattuk egy kicsit. Ugyanis köztudomású, hogy 10 percenként kiszórják az ügyfeleket. Mi azonban állandóan szembeszálltunk. Hisz az igazunk bizonyítva volt. A másfél óra végig arról szólt, hogy Ő győzködött minket. Érdekes volt. A Gámán Kft képviselője(aki egy gyakornok, ugyanis ennyire magabiztosak), meg sem szólalt. Hát ennyit a magyar bíróságokról.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Sz. Marcsi

  Felhívás!
  Kedves polgárok!
  Felháborítónak tartjuk, hogy a hullámfürdő melletti utca, fizető parkoló!
  Nem elég hogy az uszodai díjak magasak, még parkolást is fizessenek az egészségükre adó emberek és az oda járó betegek!
  A parkolás a forgalom optimalizálására találták ki, itt nem tudom, mit kell optimalizálni.
  FIGYELEM
  AZ USZODÁBAN, A RUHATÁRBAN EGY PETÍCIÓ VAN LETÉVE, AMIT KÉREK, MINDENKIT OTT ÍRJA ALÁ !
  ÉS HIRDESSE MINDENKINEK , HOGY MENJEN BE, AKI CSAK TUD ALÁÍRNI. MINÉL TÖBB ALÁÍRÁS KELLENE ,MERT CSAK ÚGY TUDJUK AZ ÜGYET ELINDÍTANI, HOGY EZ A TERÜLET MEGSZŰNJÖN MINT PARKOLÁSI ÖVEZET!
  KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEKET!!!
  KÖSZÖNÖM SZÁNTI MARCSI

  ↑ LinkVálasz
 2. Justy

  Fijjug! Ha megfordítottátok a hsz.-ok sorrendjét, az rendben van, de akkor a kommenthelyet is tegyétek felülre, mert begörcsöl az ujjam, mire lepedálozok ide a lap aljára!!

  ↑ LinkVálasz
 3. Justy

  Laca, sok sikert a holnapi talira! Majd írjál egy jó kis beszámolót róla. Sikerült valami nagyfejűt meghívni?

  ↑ LinkVálasz
 4. klub!

  Egyre több helyről teszik fel a kérdést, mit szeretnénk elérni, mi a célja mozgalmunknak?
  A célunk világos és egyszerűen megfogalmazható. A becsapott, megkárosított és félrevezetett autósok összefogásának koordinálása. A parkolási anomáliák ellen érdemben, – csakis lakossági összefogással léphetünk fel!
  Ne feledjék, összefogásban rejlik az erő! – vagy a bölcs magyar közmondást is idézhetjük: „Sok lúd disznót győz”! – Nos pontosan ezt szeretnénk elérni!
  Igaz, – egy kedves ismerősöm szerint nincs, annyi lúd a világon amennyi le tudna győzni ekkora disznóságot!

  Célunk:
  (Ez egy tervezet, kérek mindenkit segítsen a végleges követeléseink megfogalmazásában!)

  Célunk:
  1./ A parkoltatást végző magáncég tevékenységének külső kontrollja, a hátralévő 8 hónapban.
  Követeljük, hogy a vélelmezett parkolás minősítését ne a bevételben érdekelt magáncég, esetleg személy, – személyek döntsék el.
  Tiltakozunk a méltánytalan pótdíjtartozások, – fizetési értesítések, – fizetési meghagyások kibocsájtása ellen.
  2./ A fizetési meghagyási kibocsájtások esetén, ne csak az extraprofit hajszolása legyen az elsődleges szempont, a jogszolgáltatást végre váltsa fel az igazságszolgáltatás!
  3./ A nem vagy részben működő automaták által generált többlet bevételhajszolás, illetve a magáncég egyéb trükkjeinek megakadályozása.
  4./ Elegünk van a gámán kft. kétes ügyeletei során ránk erőltetett jogszolgáltatásból! – most már mi autósok végre igazságszolgáltatásban szeretnénk részesülni!
  5./ A peres eljárások figyelemmel kisérése, minél több klubtag részvétele az egyes bajba jutott autós társunk bírósági tárgyalásán, ezzel is kifejezve egymás iránti szolidaritásunkat.
  6./ A pökhendi és arrogáns ügyfelezés azonnali átalakítása, egy ügyfél centrikus, igazságos és humánus rendszerré!
  7./ A csak büntetésekre utazó profit hajhász magáncéget végre rábírni némi önmérséklet tanúsításra!
  8./ Követeljük a kedvezményes lakossági bérlet bevezetését. Erre minden olyan magánszemély legyen jogosult, aki a súlyadót Pécsre fizeti.
  9./ Követeljük az egészségügyi intézmények környékén az ingyenes parkolás bevezetését.

  Észrevétele van, itt megteheti!
  http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=3107539
  http://patacsracvaros.hu/2011/02/04/maganositott-hatosag/#more-9308
  http://pecsimedia.hu/parkolas/
  http://www.pecsiujsag.hu/index.php?comment_result_page=1&p=8&aid=37964#commentlist
  http://www.facebook.com/?sk=ff#!/home.php?sk=group_194916943867624&ap=1

  ↑ LinkVálasz
 5. klub!

  Olcsóbb lett a fizetőparkolás Szentgotthárdon . 2011. február 8.
  Nem lett ingyenes, de olcsóbb lett a fizetőparkolás Szentgotthárdon, legalábbis azoknak, akik helyben fizetik be a gépjárműadót. Minderről januári ülésén döntött a képviselő-testület, módosítva korábbi rendeletét.
  A városatyák januárban döntöttek a parkoló-bérletekre vonatkozó kedvezményekről. A teljes árú lakossági bérlet ára nem változott Szentgotthárdon, 14 700 forint maradt. Ha valaki havonta vesz bérletet, akkor a „piros zóna” esetében az egy év alatt fizetendő összeg 12×4900, azaz 58 800 forint, éves bérlet vásárlása esetén a kedvezmény 50 százalék, azaz a bérlet ára 29 400 forint. A súlyadót nem Szentgotthárdra fizető személyek éves bérlet vásárlása esetén újabb 50 százalék kedvezményt kapnak, így a fizetendő összeg 14 700 forint, erre jön még egy 600 forintos bérlet-előállítási költség, amit szintén ki kell fizetnie a bérlet vásárlójának.
  Kedvezményes lakossági bérletre az a magánszemély jogosult, aki a súlyadót Szentgotthárdra fizeti. Lakossági bérlet esetén a korábbi 70 helyett 90 százalék kedvezmény jár ezen túl, és a bérlet előállítási költséget sem kell megfizetni. Így az éves bérlet ára 2940 forint idén januártól, ami messze van a nullától – amit a jelenlegi városvezetés még a választási kampányában ígért –, de lényegesen alacsonyabb a korábbinál.

  Parkolási rendeletmódosítás ellen tiltakoznak Salgótarjánban – Nógrád Megyei Hírlap
  2011.02.17
  A tervezett új parkolási rendelet ellen tiltakoznak gazdasági vezetők Salgótarjánban.

  A megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke, az ÁFOSZ megyei elnöke, a Nógrád Gazdaságáért Egyesület elnöke és a szervezet érdekérvényesítő testületének vezetője szerint már eddig is irreálisan magasak voltak a helyi adók, a parkolási övezet kiterjesztése és a díjemelés vállalkozásokat lehetetlenít el és a lakosságnak is vállalhatatlan terhet jelent. A Nógrád Megyei Hírlapban megjelentetett nyílt levéllel a vállalkozói szervezetek a döntés előtt hatástanulmány elkészítését, továbbá az érdekképviseleti szervek és a lakosság bevonását követelik a döntés előkészítítésébe. Salgótarján önkormányzatának közgyűlése most csütörtöki ülésén tárgyalja az új parkolási rendelet tervezetét.

  ↑ LinkVálasz
 6. A parkolási társaságokról

  A parkolási társaságokról

  Nincs olyan szervezet, amely kivizsgálná a parkolási társaságok fizetési felszólításaival kapcsolatos panaszokat. Jogszabály sem létezik, amely az ilyen panaszok kivizsgálásának rendjét meghatározná. Van viszont megemelt pótdíj, mert a levélben benyújtott panasz feldolgozásának idejét is beleszámítják a fizetés késedelmébe.

  Az ombudsman ezt is kifogásolta és felhívta a figyelmet arra is, hogy aki a parkolásért pénzt szed, az gondoskodjon az automaták megfelelő működéséről is.

  ↑ LinkVálasz
 7. Akik harcolnak a GÁMÁN Kft.. ellen!

  Klubhírek!

  Most kaptam! Közzé teszem, – megjegyzés nélkül!
  A gámán ügyvédje Dr. brezniczky sanyika a peres és nem peres eljárásokban a megbízó (gámán imrécske) képviseletében az ügyvédi munkadíjat a kb. 5- 8 perces munkáért 50.000 forintban állapítja meg!
  A megállapodást imrécske és sanyika kötötte, természetesen az autósok további lehúzása érdekében.
  Klubtagunk ezt a megállapodást 2010.12.22. keltezéssel kapta készhez.
  Tisztelt klubtagok ezt a pofátlanságot meddig tűrjük még?
  Különösen annak fényében, hogy egy másik klubtagunk esetében, a Tisztelt Bíróság, egy 2010.02.22. napján kelt „precedens értékűnek tekinthető” ítéletében már egyszer ítélkezett:
  az 50.000 Ft plusz ÁFA megfizetését,
  „a bíróság figyelemmel az ügy egyszerűségére és munkaigényére eltúlzottnak tartotta, ezért azt az ítéletrendelkező része szerint mérsékelte”.
  Akkor most, hogy is van ez? Ha van köztünk jogász, kérem, értelmezze!
  S.O.S. mert nem értem! – mert csak a tudatlan nép gyermeke vagyok!
  Nézzük a tényeket:
  50.000 forint kb. a nyugdíj ¾ része! – a minimál bér 1/2 része! Akkor ez most, hogy is van? 5 – 8 perces munkáért, melyet egy gyermek is képes elvégezni, szerintetek nem meríti ki a pofátlanság, a tisztességtelen piaci magatartás fogalmát? Arról nem beszélve, hogy napi 3 – 5 tárgyalás esetén, csak az ügyvédi munkadíj meghaladja a napi nettó, 200.000 forintos árbevételt.
  Amennyiben a fenti arcátlan lenyúlás rendjén van szerintetek, kérlek, közöljétek és ebben az esetben feladom a szélmalomharcot, mert nekem sem hiányzik, hogy ilyen tetvek miatt idegesítsem magam!

  ↑ LinkVálasz
 8. Akik harcolnak a GÁMÁN Kft.. ellen!

  Kedves klubtagok!
  Február 20-án (vasárnap) délután személyes találkozót szervezünk Pécsen! Kérem azokat a klubtagokat, akik valóban tenni szeretnének a parkolási anomáliák felszámolása érdekében, jelentkezzenek a megadott e-mail címen. A tanácskozáson való részvétel korlátozott, ezért csak a bejelentkezési sorrend alapján tudjuk fogadni. A helyszínről és pontos időpontjáról a jelentkezőket e-mail – en értesítjük.
  A panaszukkal kapcsolatos írat anyagot, kérjük hozzák magukkal.
  A szervezők nevében: Cselényi László
  Tel: 30/9166-444
  E-mail: cselenyilaci@gmail.com

  ↑ LinkVálasz
 9. Akik harcolnak a GÁMÁN Kft.. ellen!

  Soha véget nem érő parkolási mizériák!

  Kérek minden megkárosított, becsapott és félrevezetett autóst írja le történetét, hogy minél több jogsértő és igazságtalan esetet ismerhessünk meg! Melyeket közzéteszünk a minél szélesebb megismerhetőség érdekében!
  Ne feledjék, összefogásban rejlik az erő!
  A taglétszámunk növekedésével a panaszok és kérdések özöne érkezik. Ezért csak az egyedi eseteket tudjuk időhiányában megválaszolni, az általánosítható visszaélések releváns eseteit a klub oldalán tesszük közzé.
  Remélem, klubunk sokak számára tud hathatós és érdemi segítséget nyújtani.
  Elérhetőségeink:
  email: cselenyilaci@gmail.com

  http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=3107539
  http://pecsimedia.hu/parkolas/
  http://www.facebook.com/?sk=ff#!/home.php?sk=group_194916943867624&ap=1
  Hozzászólási lehetőségek:
  http://patacsracvaros.hu/2011/02/04/maganositott-hatosag/#more-9308
  http://www.pecsiujsag.hu/index.php?p=article&aid=37964

  ↑ LinkVálasz
 10. Akik harcolnak a GÁMÁN Kft.. ellen!

  Akik harcolnak a GÁMÁN Kft.. ellen!
  Egyre több helyről teszik fel a kérdést, mit szeretnénk elérni, mi a célja mozgalmunknak?
  A célunk világos és egyszerűen megfogalmazható. A becsapott, megkárosított és félrevezetett autósok összefogásának koordinálása. A parkolási anomáliák ellen érdemben, – csakis lakossági összefogással léphetünk fel!
  Ne feledjék, összefogásban rejlik az erő! – vagy a bölcs magyar közmondást is idézhetjük: „Sok lúd disznót győz”! – Nos pontosan ezt szeretnénk elérni!

  Célunk:
  (Ez egy tervezet, kérek mindenkit segítsen a végleges követeléseink megfogalmazásában!)

  1./ A parkoltatást végző magáncég tevékenységének külső kontrollja, a hátralévő 8 hónapban.
  Követeljük, hogy a vélelmezett parkolás minősítését ne a bevételben érdekelt magáncég, esetleg személy, – személyek döntsék el.
  Tiltakozunk a méltánytalan pótdíjtartozások, – fizetési értesítések, – fizetési meghagyások kibocsájtása ellen.
  2./ A fizetési meghagyási kibocsájtások esetén, ne csak az extraprofit hajszolása legyen az elsődleges szempont, a jogszolgáltatást végre váltsa fel az igazságszolgáltatás!
  3./ A nem vagy részben működő automaták által generált többlet bevételhajszolás, illetve a magáncég egyéb trükkjeinek megakadályozása.
  4./ Elegünk van a gámán kft. kétes ügyeletei során ránk erőltetett jogszolgáltatásból! – most már mi autósok végre igazságszolgáltatásban szeretnénk részesülni!
  5./ A peres eljárások figyelemmel kísérése, minél több klubtag részvétele az egyes bajba jutott autós társunk bírósági tárgyalásán, ezzel is kifejezve egymás iránti szolidaritásunkat.
  6./ A pökhendi és arrogáns ügyfelezés azonnali átalakítása, egy ügyfél centrikus, igazságos és humánus rendszerré!
  7./ A csak büntetésekre utazó profit hajhász magáncéget végre rábírni némi önmérséklet tanúsításra!

  Észrevétele van, itt megteheti!
  http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=3107539

  ↑ LinkVálasz
 11. 900 ezer kocsibeállónként

  Kilencszeresére drágul a parkolóhelyek megváltása Pécsett
  2008. november 9. 13:10 (mti)
  Pécs | Kilencszeresére nő a parkolóhelyek megváltásának költsége Pécsett, így hétfőtől a beruházóknak az eddigi 50-100 ezer forint helyett 900 ezret kell fizetniük kocsibeállónként, ha azokat az előírások ellenére nem építik meg.
  A város közgyűlésének a közelmúltban alkotott, a díjemelést is tartalmazó rendeletére azért volt szükség, mert a korábbi jelképes összegek inkább arra ösztönözték az építtetőket, hogy telkeiken a parkolóhelyek és garázsok rovására növeljék ingatlanaik hasznos, jobban értékesíthető alapterületét. A megváltásokból befolyt pénz pedig nem volt elegendő ahhoz, hogy az önkormányzat maga alakítson ki felszíni parkolóhelyeket, vagy építsen parkolóházakat, ezzel tovább romlott a sűrűn lakott városrészek parkolási helyezte.
  A járművek elhelyezéséről szóló szabályokat az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 1997-es kormányrendelet tartalmazza, amely ugyanakkor eltéréseket is lehetővé tesz az önkormányzatok számára annak érdekében, hogy a beruházások ne hiúsuljanak meg azokban az esetekben, amikor a parkolók kialakítása valós akadályokba ütközik.
  Pécsett erre hivatkozva 2005-ben csökkentették 50 ezer és 100 ezer forintra a megváltás korábbi, övezetekhez kötött 300 ezer, 800 ezer és 1,5 millió forintos költségét. A közgyűlés megítélése szerint a hétfőtől életbe lépő, egységesen 900 ezer forintos díj már megközelíti azt az összeget, amelybe egy parkolóhely létesítése kerül.

  ↑ LinkVálasz
 12. Reklamáció helye!

  A gámán kft –hez intézett kérdéseinket, panaszainkat, reklamációinkat az alábbi e-mail címen tehetjük meg.
  pepark@gaman.hu;

  Pécsi parkolási iroda
  7626 Pécs, Lánc u. 2.
  Tel.: +36 72/534-818.
  Fax.: +36 72/534-819
  E-mail: pepark@gaman.hu;

  Siklós
  7800 Siklós, Szent István tér 8.
  Telefon: +36 (72) 579-130,
  Fax: +36 (72) 579-131.
  E-mail: siklos@gaman.hu

  Gánán Kft.
  1124 Budapest,
  Hegyalja út 146.

  Kíváncsi lennék hány jogos panaszt méltatnak válaszra!

  ↑ LinkVálasz
 13. admin

  Gámán: Van mit köszönni….
  Írta: admin – Dátum: 2011.02. 10.
  Jön a tavasz, előkerülnek lassan a motorok (robogók, és nagyobb társaik).
  Viszont nem minden kétkerekű gazdája tudja, kell e fizetniük parkolási díjat, vagy nem? Mert erre vonatkozó információ nem található a Gámán Kft. oldalán (sem).

  Fenti ok miatt próbáltam a kézenfekvő megoldást választani, mivel van az oldalukon e-mail cím, bátorkodtam levélben érdeklődni a tegnapi napon (2011. febr. 09.) Abban bíztam, csak van idejük szegény embernek válaszolni belátható időn belül. Tévedtem, nem kaptam választ.
  Ma bátorkodtam telefonon hívni az irodát, és érdeklődni. A hívás elején közölte a gépnéni, rögzítik a beszélgetést. Nem baj, én is.

  Második nekifutásra fel is vették a telefon, udvariasan bemutatkozva mondtam, tegnap bátorkodtam levélben érdeklődni….. de nem tudtam mondókámat befejezni, a hölgy eléggé paraszti stílusban próbálta leugatni a fejem. Nem sok sikerrel, a lényeg, mit képzelek, hogy azt várom, hogy egy nap alatt válaszolnak? Végül is tényleg, mit képzelek, hogy ilyennel háborgatom őket? Elvégre mi vagyunk értük, örüljünk, hogy elfogadják a pénzünket, amit behajigálunk a rabló masinákba sok esetben hiába.

  Végül megtudtam a választ, NEM kell fizetni motor után SEMMIT.

  Megköszönve a tájékoztatást, letettem volna a telefont, mikor megdöbbenésemre úgy köszönt el a hölgy: Van mit köszönni.

  Mit ne mondjak, ilyen stílusban más szolgáltatónál régen kirúgják a dolgozót gondolkodás nélkül.

  Ui.:
  Vajon ha az autós a kitöltött reklamációs űrlapot küldené vissza, arra hány nap múlva reagálnának? (ha egyáltalán reagálnának?)

  Hajrá Gámán, csak így tovább, ebben a stílusban.

  Gámán, vagy Kerident?

  ↑ LinkVálasz
 14. Borszívóügynök

  ÉSZREVÉTELEK! Budapesten kevésbé korruptak az elvtársak, mint Pécsett. Ennyi

  ↑ LinkVálasz
 15. Észrevételek!

  Észrevételek:
  Időpont: 2011.02.09.
  Helyszín: Budapest
  Pécsnél az állandósult negatív hírek ellenére /a 12.5 –szer nagyobb lélekszámú / Budapest valamit összehasonlíthatatlanul jobban csinál!
  Napközben a főváros több pontján, több alkalommal parkoltam. Egyszer sem fizettem a parkolásért! Pécsen ezt egészen biztos nem tudtam volna megtenni!
  A világváros parkolási díjai: Corvin parkoló, 5 óra ingyenes, utána: 200 Ft/óra, Lurdy Ház 90 perc ingyen!

  ↑ LinkVálasz
 16. A tisztán látás érdekében!

  Több milliárd csak a fizetési meghagyásokból!

  A tisztán látás érdekében!
  Elkezdjük a konkrét történések ismertetését!
  25.000 db fizetési meghagyás kibocsájtása (a bírósági illetékkedvezmény lerovása nélkül!)
  25.000 db/fizetési meghagyás x átlag (minimum) 35.000 Ft = 875.000.000 Ft.
  Ez az összeg mind egy magáncég extraprofitját hívatott növelni!
  Talán így már kezd érthetővé válni miért nem működnek az utóbbi időben az automaták!
  Összehasonlíthatatlanul nagyobb az extraprofit a fizetési meghagyások generálásával, mint a sima, óra/parkolás bevételeiből!
  Vajon meddig kell még az autósoknak ezt a tisztességtelen piaci magatartást tanúsító magáncéget elviselni?
  Hogy jön össze ebből több milliárd?
  Nagyon egyszerűen, a magáncég extraprofitjának növelése érdekében csak arra kell összpontosítani, hogy minél több mesterségesen generált fizetési meghagyást tudjon produkálni!
  A többit elvégzi a bíróság az elhibázott önkormányzati rendeletre való hivatkozással!
  Így történhet meg, hogy az igazságszolgáltatás helyett jogszolgáltatásban részesített autósok „a semmiből a semmiért szolgáltatás miatt ” 65.000.- Ft – 120.000.- forintot bukhatnak egy –egy parkíroztatással kapcsolatos ügyön!

  ↑ LinkVálasz
 17. Magánosított hatóság!

  Magánosított hatóság!
  A kereslet kínálati aránytalanság miatt az elmúlt 10 évben, inkább parkolókat kellett volna létesíteni, mintsem a város lakosságát ilyen méltánytalan helyzetbe hozni.
  A város zónás parkolási rendszerének működtetésében érintett felek elgondolkodhatnának azon, hogy a parkoló zónák kiterjesztése a Kürt utcáig, mennyiben csökkenti a belváros forgalmát és szolgálja a lakosság érdekeit.
  A társaság a jogot sajátságosan értelmezve, – a lakosság kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, – gátlástalanul növeli árbevételét a méltánytalan bírósági perekkel.
  Mind ez az elhibázott, drága és igazságtalan parkolási szerződésnek köszönhető.
  Az eredeti cél a történelmi belváros forgalomcsillapítása volt!
  A zónahatárok ide – oda tologatásával hamarosan a történelmet is sikerül átírniuk, miután a több ezer éves történelmi belvárost kiterjesztik egészen a település határáig.
  A pécsi autósok vajon miért nem hiszik el, hogy mindez az érdekükben történik?
  Természetesen Pécs város egyetlen nagy díjfizetős parkolóvá tételének semmi köze a gátlástalan extra profit hajszoláshoz!?
  Mint ahogy a fizetési kibocsájtások körüli anomáliáknak sincs köze a magáncég extra pofit növeléséhez!?

  ↑ LinkVálasz
 18. A tiltakozás 2009-ben kezdődött!

  Tiltakozás a parkolási anomáliák ellen! /időpont: 2009./
  Nekem úgy tűnik semmi nem változott, legfeljebb az igazságtalan Fizetési meghagyásoktól még inkább kiszolgáltatott helyzetbe kerültek az autósok!

  SZÁMOLJUK FEL A LAKOSSÁG ÉRDEKEIVEL ELLENTÉTES, DRÁGA ÉS IGAZSÁGTALAN PARKOLÁSI RENDSZERT!

  ________________________________________
  A tiltakozás 2009-ben kezdődött!
  A PÉCSI AUTÓSOK NEVÉBEN TILTAKOZUNK A GÁMÁN KFT. JELENLÉTE ELLEN!
  CSATLAKOZZ TE IS HOZZÁNK!
  Ez a felhívás 2009-ben hangzott el először!

  AZ EREDETI CÉLTÓL JELENTŐSEN ELTÉRVE, NAPJAINKRA A PARKOLÓHELYEK HASZNOSÍTÁSA, A LAKOSSÁG SZÁMÁRA ELFOGADHATATLAN MÓDON CSAK A ZÓNAHATÁROK BŐVÍTÉSÉRŐL, A DÍJTÉTELEK EMELÉSÉRŐL ÉS AZ EXTRAPROFIT NÖVELÉSÉRŐL SZÓLTAK.
  A KÖZTERÜLETET MAGÁNTERÜLETKÉNT KEZELŐ CÉG ÉS AZ ÖNKORMÁNYZAT A PARKOLÓHELYEK MŰKÖDTETÉSE SORÁN SEMMILYEN SZOLGÁLTATÁST NEM NYÚJTANAK.
  A PARKOLÓHELYEK HASZNOSÍTÁSÁRÓL A VÁROS KASSZÁJÁBA BEFOLYT PÉNZ ÖSSZEGÉRŐL ÉS FELHASZNÁLÁSÁRÓL, A LAKOSSÁGNAK EZ IDEIG SEMMILYEN INFORMÁCIÓJA NEM LEHETETT!
  AZ ELLEHETETLENÜLT PARKOLÁSI HELYZET MEGVÁLTOZTATÁSA ÉRDEKÉBEN, PARKOLÓHELYEK NEM LÉTESÜLTEK.
  A JELENLEG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ, IDEVONATKOZÓ ÖNKORMÁNYZATI RENDELET A VÁROSLAKOKAT SÚLYOSAN MÉLTÁNYTALAN ÉS KISZOLGÁLTATOTT HELYZETBE HOZZA, A PARKOLTATÁST VÉGZŐ MAGÁNTÁRSASÁGGAL SZEMBEN.

  ________________________________________

  ↑ LinkVálasz
 19. Cselényi László

  Sajnos nem tőlem származik az alábbi idézet.
  “A parkolás már lassan katasztrofális de ha esetleg sikerül ott a “gámán” és keresztbe tesz nekünk”!

  ↑ LinkVálasz
 20. Justy

  A bírónőt nem lehet beperelni ???
  Büntetőjogi tanszék, gyerünk, házi feladat a hallgatóknak…

  ↑ LinkVálasz
 21. J

  A GÁMÁN ELLEN KÉT MEGOLDÁSSAL LEHET VÉDEKEZNI:
  1) A LEGOLCSÓBB HA GYALOGOSAN JÁRSZ!
  (esetleg vízvezeték szerelő ládával a hátadon!)::::::

  2) MINDEN PARKOLÁSNÁL LE KELL FÉNYKÉPEZNI, HOL ÁLLTÁL MEG, VOLT-E PARKOLÓ ÓRA, KÖZLEKEDÉSI TÁBLA, stb.
  A PARKOLÁSI JEGYEDET+KIHELYEZÉSÉT+ VALAMIFÉLE DÁTUMOS ÓRÁT MELLÉ FOTÓZNI ÉS A PARKOLÁS VÉGEZTÉVEL, MIELŐTT ELMENNÉL, AZ EGÉSZET ÚJRA
  + VÁLLALKOZÓ SZELLEMŰ GYALOGOSOKAT MEGKÉRNI (NÉV+CÍM+TELEFONSZÁM) , HOGY
  ADOTT ESETBEN MINDEZT TANÚSÍTSA A BÍRÓSÁG ELŐTT IS…
  IGEN, MINDEZ NAGYON MACERÁS,
  DE A GÁMÁN UGYAN LEFÉNYKÉPEZI A MIKULÁS CSOMAG KIHELYEZÉST,
  DE SZERINTEM EL IS TÁVOLÍTJA,
  AZ EMELT BÜNTETÉSRE ÉS A PERESÍTÉSRE HAJTANAK!!!!……::::
  JA IGEN, HA NEM PARKOLÁSI ZÓNÁBAN VAGYTOK, AZT IS FÉNYKÉPEZZÉTEK LE!!!!
  A BÍRÓSÁGI TÁRGYALÁS KIMENETELE PEDIG CSAKIS A BÍRÓN MÚLIK!!!::::::

  ↑ LinkVálasz
 22. Vajon a gámán meddig nyerő?

  Soha véget nem érő parkolási mizériák!

  Kérek minden megkárosított, becsapott és félrevezetett autóst írja le történetét, hogy minél több jogsértő és igazságtalan esetet ismerhessünk meg! Melyeket közzéteszünk a minél szélesebb megismerhetőség érdekében!
  Ne feledjék, összefogásban rejlik az erő!
  A taglétszámunk növekedésével a panaszok és kérdések özöne érkezik. Ezért csak az egyedi eseteket tudjuk időhiányában megválaszolni, az általánosítható visszaélések releváns eseteit a klub oldalán tesszük közzé.
  Remélem, klubunk sokak számára tud hathatós és érdemi segítséget nyújtani.
  Elérhetőségeink:
  email: cselenyilaci@gmail.com

  http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=3107539
  http://pecsimedia.hu/parkolas/
  http://www.facebook.com/?sk=ff#!/home.php?sk=group_194916943867624&ap=1

  ↑ LinkVálasz
 23. Több mint figyelemre méltó!

  Parkolási anomáliák.
  Úgy látszik a pécsi parkolási ügyeknek soha nem lesz vége!

  Vajon meddig tűrjük saját utcáinkon és tereinken, – a csakis kizárólag, extra profit hajszolásában érdekelt útonálló rablókat!?

  Mellékelten küldöm kommentár nélkül, egy pécsi autós újabb felháborító esetét!

  Szívesen fogadunk hasonló, valós visszaélésekről szóló eseteket.

  Az alábbiakban egy újabb történetet ismerhetünk meg a tisztességtelen piaci magatartást tanúsító, minden ellenszolgáltatást nélkülöző, síboló cég pécsi tevékenységéről.

  ” A Pécsi Tudományegyetem …………………….. vagyok…….
  2008 sze….-én az előadásomat fél hat helyett 5 óra előtt néhány perccel befejeztem, mert két kollégát kellett levinnem a pályaudvarra. A tanterem kulcsát 5 óra előtt egy perccel adtam le, amit a portaszolgálati naplóba a portás bejegyzett.
  Csodával határos gyorsasággal (nota bene: szabályosan) leértünk a Rét utcai parkolóba, ahol azonnal megvettem a parkolójegyet, ezen 17 óra 05 perc állt, majd mintegy negyed óra múlva visszaérve három Gámán- ellenőrt láttam az autóm körül ólálkodni, éppen akkor, amikor a fényképezés után az egyik el akarja távolítani a szélvédő mögé tett piros zacskót.
  A tettenérést követően fenemód zavartan viselkedtek, és a kalaptartóból elővett parkolójegyet megnézve csak annyit mondtak, hogy nem tudnak mit tenni, menjek be az irodába. Ragaszkodtam hozzá, hogy fényképezzék le a kezemet a piros zacskóval együtt, gondolván, hogy ez még jól jöhet később bizonyítékként.
  Az irodában kezdett a dolog gyanús lenni, ugyanis a minősíthetetlenül szemtelen …………. rá sem nézett a parkolójegyre, (ezzel az erővel mozijegyet is mutathattam volna neki) csupán azt hajtogatta, hogy a pótdíjfizetési csekket fogadja el.
  Nem akarom részletezni a dolgokat, szabályszerűen, a biztos győzelem tudatában kiprovokáltam a bírósági pert.
  Most jön az egész ügy lényege: a bíróságtól kapott fizetési meghagyás (bruttó kb. 90 000 Ft) mellett ott volt a fénykép, rajta a meghamisított időponttal, 17 óra 01 perc.
  Márpedig ekkor az Ifjúság úti épületben voltam, ld. fentebb, portaszolgálati bejegyzés, ….A hallgatóim azonnal jelezték, hogy szívesen tanúskodnak mellettem. A per a S…. Bíróságon zajlott (lakóhelyem szerint ez az illetékes), ahol a bírónő az általam megnevezett tanúkat be sem idézte, a Gámán egyetlen tanúját hallgattatta meg, a másik két tettestárs ugyanis már nem dolgozik a Gámánnál.
  A parkolóellenőr természetesen semmire nem emlékezett, rám pedig végképp nem.
  A szélvédőn lévő kezemre sem tudott mondani semmit. A bírónő a portaszolgálati napló fénymásolatát nem volt hajlandó figyelembe venni, és azt sem, hogy a Gámán tulajdonosa maga ismerte el, hogy a műszereik nincsenek hitelesítve az országos Mérésügyi Hivatalnál. A szemtanúk, akik a parkolóba állás és a jegy megvétele között velem voltak a helyszínen, a bírónő szerint nem bizonyítanak semmit.
  Az egész tárgyalás nyolc (!) percig tartott, majd a bírónő kiküldött a teremből.
  Ketten voltunk, mert a Gámán jogi képviselője el sem jött.
  A pert elvesztettem egy olyan ………bírónő miatt, aki még a tényállást sem volt képes felfogni.
  A Gámán dolgozói bűnszervezetben elkövetett csalással is pert tudnak nyerni ilyen …………. mellett.
  A harcot, mi kárvallottak folytatjuk.

  Aki tud segíteni nekem (és Büntetőjogi Tanszékünknek) kizárólag érdemi adatokkal és nem üres mocskolódással, keressen meg! telefonszámom: 06 20 ……..Őszinte tisztelettel: Prof. Dr. …………….akadémikus, PTE …………………. Kar”
  A parkolási anomáliák konkrét eseteivel várom az autós társak jelentkezését!
  Cselényi László
  cselenyilaci@gmail.com
  30/9166-444

  ↑ LinkVálasz
 24. A pénz a rossz!

  Parkolási adok – kapok. A pénz a rossz!

  Parkolni kívántam a napokban, a belvárosban. A parkoló jegyet a nálam lévő 100 és 200 Ft-sokkal akartam megváltani. Az automata egyik fémpénzt sem fogadta el. 5 db volt nálam és többszöri próbálkozás ellenére egyiket sem vette be a gép.

  Felhívtam az automatán lévő telefonszámot és egy kellemetlen női hang közölte velem, hogy az automata jó, a pénzem rossz. Értitek? Rossz a pénz. Az eszem megáll. Sietek, mondtam, nincs időm más “jó” pénz után járni.

  Mire visszaértem az autóhoz, természetesen rajta volt a szeretetcsomag. Írtam levelet, melyben rögzítettem a történteket, most kíváncsian várom a választ. Közben ketyeg a 15 nap, amíg a csökkentett büntetést lehet befizetni. Azt gondolom: nem fognak válaszolni, kiszabják a büntetést, aztán majd pereskedhetünk. Egyszer már nagyon pórul jártam, de ez egy másik történet. Akkor is igazam volt és most is, ez mellett kiállok.

  ↑ LinkVálasz
 25. Laca

  Akik harcolnak a gámán kft. ellen….!!!
  V. Tibor!
  Néhány nap alatt 176 tag! Szerinted milyen mérvű a valós elégedetlenség?
  Szerinted ez nem elég a hiteles vélemény nyilvánításra? Szerinted nem az egységben az erő? Szerinted meddig várjunk….?

  ↑ LinkVálasz
 26. Laca

  Nem biztos, hogy rossz, ha valaki kiáll a vélt- igaza mellett!
  -bár tény és való, hogy Magyarországon eleve jelentős hendikeppel indul minden ilyen ügy,
  néha egyszerűbb és költségtakarékosabb megoldás benyelni,
  DE VALAHOL MEG KELL HÚZNI A HATÁRT,KÜLÖNBEN RENDSZERRÉ VÁLIK.

  ↑ LinkVálasz
 27. Laca

  Az alábbiakhoz józan ésszel nincs mit hozzáfűzni!

  Sziasztok, az én esetem;
  Tisztelt Gámán Kft.!
  A fenti időpontban a megjelölt helyen parkoltam, mire az autómhoz értem meglepődve tapasztaltam, hogy a piros „csomag” a szálvédőmön várja érkezésemet. Amit nem teljesen értettem, mert; … ahogy megérkeztem az önök által üzemeltetett parkolóba odasétáltam az egyik automatájukhoz és beledobtam öt db száz forintost, bosszankodva tapasztaltam, hogy a fránya gép sem a parkoló cetlit sem a pénzt nem volt hajlandó kiadni. (mellesleg jegyzem meg, nem ez volt az első eset) Ekkor átsétáltam egy másik élménykombináthoz ahol már szerencsésebb voltam, erre ugyanis ki volt írva, hogy nem működik. Ezután a parkoló másik szegletében ráleltem egy működő nyerő-automatára, ezt abból is lehetett látni, hogy legalább tízen álltak sorban előtte. Sikerült, megvásároltam a parkolójegyet, amivel visszasétáltam az autóhoz és annak rendje módja szerint elhelyeztem a műszerfalon a nyereményem. Ez az aktus mindössze „csak” 27 percembe és közel ezer forintomba került… Szóval, ahogy visszaértem a gépjárműhöz a kollégák éppen akkor fejezték be a büntetési procedúrát, gyorsan utánunk eredtem és megkérdeztem, hogy lehet az a csomag az ablakomban. Erre ők; nincs jegye… meglepően kulturáltak és kedvesek voltak, (minden irónia nélkül) mivel a rendszerből már kivenni nem tudták a büntit, ők tanácsolták, hogy forduljak a központhoz. És valóban, én magam sem láttam a kínkeservesen megváltott parkolójegyet a műszerfalamon, viszont ahogy kinyitottam az ajtót a gumiszőnyegen megleltem az átkozott cetlit. Hát, ez nem az én napom volt… A fent leírtakat figyelembe véve tisztelettel arra kérem a Pécs Város Zónás Parkolási rendszerét üzemeltető Kft.-t, hogy tekintsen el a megbírságolásomtól.
  Bízva jó szándékukban és emberségükben Tisztelettel

  és a válaszuk;
  Tisztelt Címzett! Tájékoztatom, hogy 2010. …..napon a L….. rendszámú gépkocsival a Nagy L. kir. út nagy parkolóhelyen történt szabálytalan parkolása miatt 11:58 órakor kihelyezett P3110333 számú fizetési felszólítással kapcsolatos reklamációját a rendelkezésemre álló adatok alapján kivizsgáltam.
  Megállapítom, hogy a pótdíj kiszabása a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának a parkolás rendjéről szóló 44/2008 (12.15.) rendelete alapján jogszerűen történt, ezért reklamációját nem áll módomban elfogadni.
  A pótdíj megfizetési kötelezettségét változatlanul fenntartom. Kérem a mellékelt készpénzfizetési átutalási megbízáson: 3900 Ft pótdíj összeget 8 napon belül szíveskedjék befizetni. A fenti fizetési határidő túllépése esetén a fenti számú rendelet szerinti követelésünket kamataival és egyéb költségeivel együtt peres úton érvényesítjük. Indoklás: Pécs Megyei Jogú Város fenti számú rendelete értelmében a parkolásra jogosító bérlet, engedély illetve megváltott jegy csak a szélvédő mögött ellenőrizhetően elhelyezve érvényes. Felhívom figyelmét, hogy amennyiben nem ért egyet észrevételének elbírálásával, panasszal az alábbi helyen élhet: Pécs Baranyai kereskedelmi és Iparkamara Békéltető Testülete, 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36. Pécs, 2010. szeptember 10.
  Mayerné Hancz Lídia irodavezető

  ↑ LinkVálasz
 28. Laca

  „A Gámán Kft. ellen nem lehet nyerni”!

  Egyesével valóban nehéz a félrevezetett, becsapott autósnak, (alperes) az igazát bebizonyítani! – köszönhetően az elhibázott önkormányzati rendeletnek! Pontosan ez a felismerés vezetett oda, hogy létrehozzuk többek közt ezt az oldalt is, ahol a valós sérelmeinket megoszthatjuk egymással!
  Összefogásban rejlik az erő! – s ne feledjék, ne hagyjuk magunkat félrevezetni, becsapni, megkárosítani!

  Amíg egyesével és elszigetelten vívjuk meg „csatáinkat” (felperes) Gámán Kft. –el szemben, addig valóban korlátozottak a lehetőségeink. Ezért kell az autósoknak végre összefogni és együttes erővel fellépni a parkolási anomáliák ellen.
  Kisebb részeredményeink már eddig is voltak, igaz elenyésző mértékben! De annyit már mindenesetre elértünk, hogy a felperes képviselőjének ügyvédi munkadíját a Tisztelt Bíróság eltúlzottnak ítélte, és
  az ügy egyszerűsége és munkaigénye szerint mérsékelte.
  Hiszek az igazságban, hiszek önmagamban, hiszek a bíróság józan ítélő képességében! – mely szerint nem hagyja folytatólagosan megtéveszteni magát egy pénzbehajtásra szakosodott gittegylet által!
  „Ember küzdj és bízva bízzál”!!!
  Elérhetőségeink:
  http://www.facebook.com/?sk=ff#!/home.php?sk=group_194916943867624&ap=1
  http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=3107539

  http://pecsimedia.hu/parkolas/

  ↑ LinkVálasz
 29. Laca

  Aljas trükk

  Egy trükk, amit a kék ruhások szoktak csinálni:
  Munkácsy M. utca vége. Kék ruhás urak(?) sétálnak, majd látják, épp most teszem a parkolójegyet a szélvédő mögé, autó bezár, megyek a dolgomra. Mit ad Isten, mire visszaérek, ott a csomag az ablaktörlő alatt. Irány az irodájuk, reklamálok. Elég bunkó volt a hölgy stílusa, így mondtam, amíg nem hívja be a két urat, nem megyek el az irodából. Kelletlenül behívta őket, kellett kb. fél óra, mire be is értek.

  Kedvesen kérdezem, mire fel a csomag, mikor az orruk előtt tettem ki? Közlik, ne vitázzak, van fénykép, hogy mikor ott jártak, NEM volt ott a parkolójegy.

  Kértem, mutassák már meg a képet, látni szeretném.

  Kelletlenül, de megtették. Következő kérésem az volt, hogy hadd lássam, mikor is készült a felvétel pontosan? Nyomkodják a gépet, majd mutatják. Nos, itt volt a pofára esés a részükről, mivel a képen a TEGNAPI dátum volt látható!!

  Hosszas rábeszélés, kérés, fenyegetőzés ellenére sem voltak hajlandóak kinyomtatni a képet a részemre. Annyit közöltek felháborodva, majd kapom a papírt, ha nem fizetem be a csekket. Állok elébe, örömmel. Mivel abban az időben ami a képen szerepel, Sopronban voltam egy üzleti tárgyaláson. Meglátjuk, kinek lesz igaza. Nekik, akik meghamisították a képet, vagy nekem, szegény autósnak?

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE