Kiemelt, Magyar Közélet

Rezsicsökkentők! Hogy is van ez?

|

A rezsicsökkentés kormánya kétszeresére emelte a készpénzfelvétel díját múlt év augusztusi hatállyal. A készpénzfelvétel 0,3 helyett 0,6 százalék, hatezres korlát kiiktatva, átutalás pedig 0,2 helyett 0,3. Ezzel az intézkedéssel nekiment a készpénzhasználatnak a kormány. Még kezdetben voltak olyan kormányzati felhangok, hogy a bankok nem hárítják át a terheket az emberekre. Természetesen áthárították. Megszorítás nincs, a terheket a bankok, nagyvállalatok, meg a felújított Margit-híd pillérei viselik.

Március elsejétől az OTP számlacsomagjai, kártyái és hitelkártyái is drágulnak. A törvény a hitelintézeteknek lehetővé teszi, hogy áraikat évente egyszer az infláció mértékével emeljék (ez nem tévesztendő össze a különböző kormányzati intézkedése miatti drágítással.) Március elsejétől számos lakossági számla 4-20 forinttal kerül többe az OTP ügyfeleinek. A tranzakciók többsége néhány forinttal emelkedik. Azok azonban, akik eseti átutalásra fiókban adnak megbízást, az átlagosnál nagyobb áremeléssel kénytelenek szembesülni. Például a Tempo folyószámlát használóknak a mostani minimum 199 forint helyett 270 forintot kell majd fizetniük. A most még kétezer forint alatti maximum költség pedig 2708 forintra nő.reszicsokkentes

A bankkártyák éves  díja 35-85 forinttal lesz magasabb, ami esetenként még egy százaléknyi áremelkedést sem tesz ki.  ( Igaz a 2013. évi  infláció sem volt túl magas, a KSH szerint ugyanis a fogyasztói árak tavaly mindössze 1,7 százalékkal emelkedtek.) A hitelkártyáknál 50 forintos a díjemelés. A készpénzfelvétel költsége néhány forinttal válik magasabbá.

Az OTP a változásokkal kapcsolatban hangsúlyozta: több népszerű számla (Simple, Junior és Alap, valamint a Prémium Plusz csomag) kedvezményes számlavezetési díja változatlan marad. A pénzintézet bankkártyáival és hitelkártyáival pedig továbbra is díjmentes a vásárlás, illetve fennmaradnak a hitelkártyás vásárlásokkal elérhető pénz-visszatérítési akciók, amelyek az elmúlt hónapokban bővültek. Egyes számlacsomagokhoz változatlanul díjmentesen jár az OTP direkt szolgáltatás, és fennmaradnak a kedvezményes csoportos beszedési díjak, illetve számos bank- és hitelkártyadíj kedvezmény is.

A banki díjak tovább csökkenthetők a megújított kedvezményrendszerrel. Például a számlavezetési díjak vagy a bankkártya éves díja 50-100 százalékkal csökkenthető a banki termékek aktív használata esetén. Ezzel egyidőben az OTP megújítja számos akcióját, a különböző díjmentességi kedvezményeket (például a pénzbefizetésre vonatkozót) egy évvel meghosszabbították. A bank számításai szerint az infláció mértékével történő részleges díjemelés hatása egy-egy ügyfél esetében átlagosan nem éri el a havi 25 forintot.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Egy hang

    A bankok LOPNAK és RABOLNAK !!!!!!!!
    De amilyen’OSTOBA a nép ezt soha. nem fogja fel!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE