Kiemelt, Pécsi hírek

A „gáláns” Páva Zsolt

|

Szenzációs bejelentést tett Páva Zsolt Pécs igen sikeres város polgármestere: „Pécs március 15-én “átengedi” a Széchenyi teret a tüntetőknek.” Azt, hogy mit ömleng a 2010 óta megtett útról hagyjuk.

A nemes gesztus indoklása is meglepő: „Mindezekre tekintettel, különösen az egymás iránti tisztelet jeleként úgy döntöttem, hogy Pécs a Március 15. hivatalos ünnepségeit, megemlékezéseit – az elmúlt évekhez képest – rendhagyó helyszíneken fogja megtartani. A Széchenyi teret pedig Pécs egész napra „átengedi” azoknak, akik ma másképpen gondolkodnak és mást akarnak, mint a többség.”pavaert

Milyen többségről beszél a polgármester? A 2014. évi önkormányzati választásokon Pécs Megyei Jogú Várososában a névjegyzékben lévő választópolgárok száma:  125 606 fő. Szavazóként megjelent választópolgárok száma: 43 046 fő. Dr. Páva Zsoltra leadott voksok száma: 16 631. Tehát a voksolásra jogosult pécsi polgárok alig több mint harmada élt a jogával, hogy döntsön Pécs következő öt évéről. A megjelentek többsége sem Páva Zsoltra és az általa képviselt irányra adta le a voksát.

Sőt ha a 16 631 Pávára leadott szavazatot elosztjuk a 125 606-al akkor azt látjuk, hogy ez bizony erős 13 százalék. A polgármesterre leadott többség. A másik serpenyőben 87 százalék áll, akiknek nem tetszik a Páva Zsolt által képviselt irányvonal. Ennyit a többségről.

 http://www.valasztas.hu/hu/onkval2014/990/990_0_index.html

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. légycsapó

    A március 15-i ünnepségek rendhagyó helyszíne éppen a Széchenyi tér. Jól elvolt az ünnepség a 48-a s téren sokáig, amíg Páva ki nem találta, hogy Hunyadi lovasszobra jobban jelképezi a márciusi ifjakat.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE