Kiemelt, Pécsi hírek

Tudta-e a szocialista pécsi városvezetés, hogy ellopták a buszokat?

|

A Fidesz választ vár arra, hogy tudott-e a nyolc évvel ezelőtti szocialista városvezetés arról az ügyletről, amelynek során “ellopták” a pécsi tömegközlekedés buszait.

A kormánypárti Csizi Péter hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy 2009. januárjában a Pécsi Közlekedési Zrt. 2,436 milliárd forintért bérelte vissza a város 150 buszát attól a cégtől, amelynek pár héttel korábban “kísértetiesen hasonló” összegért adták el a járműveket. A képviselő azt mondta, így gyakorlatilag pénzmozgás nélkül kerültek át a pécsiek buszai egy külsős céghez.
buszA Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálatára, valamint a Zalaegerszegi Törvényszék jogerős ítéletére hivatkozva kijelentette, hogy ez egy színlelt szerződés, “közérthetőbben lopás”. Az ügy miatt kétmilliárd forintos adóbüntetést szabtak ki, miközben majdnem összeomlott a helyi buszközlekedés – fogalmazott.
A szerződést 2009. január 1-jén kötötték meg, a számla keltezése január 27. – hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta, hogy az ügylet idején Tasnádi Pétert, Pécs akkori szocialista polgármesterét már súlyos betegséggel kezelték és éppen a számla kiállításának napján hunyt el. A várost ekkor alpolgármestere, Tóth Bertalan, az MSZP jelenlegi parlamenti frakcióvezetője vezette – tette hozzá.
Csizi Péter kiemelte, hogy az ügyben tett tanúvallomások során többen is úgy nyilatkoztak, hogy Tóth Bertalannak tudnia kellett erről az ügyletről. Ha Tóth Bertalan tudott a “buszok ellopásáról”, akkor maga is részese a bűncselekménynek, ha nem tudott, akkor pedig alkalmatlan vezetőnek – nyomatékosított.
Az utóbbi hat évben a város egy saját tulajdonú, új céggel biztonságosan tudta biztosítani napi 56 ezer ember közösségi közlekedését – közölte.

Korábbi írásaink a pécsi buszügyről: http://patacsipilvax.hu/?p=9871   http://patacsipilvax.hu/?p=20789

(forrás: MTI)

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Avant Loans

    Az Avant erős hitelezési teljesítményt mutatott és az iparág legmagasabb fogyasztói értékelését az egyik vezető fogyasztói felülvizsgálati webhely szerint tartja fenn. Jelentkezzen be bármilyen típusú kölcsönhöz és az Ön által választott összeghez e-mailben: {avantloan@yahoo.com}== Tel: (816) 366-8769, WhatsApp: +447537184673

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE